Билките, помощници в кардиологията

Не са малко билките, които имат полезно действие върху сърдечносъдовите заболявания. Все повече лекари и пациенти предпочитат да ги включват към медикаментозното лечение като допълнителна терапия, най-вече за да се избегне предозирането с лекарства или развиването на непоносимост към тях. 

Билки, помощници в кардиологията

Всеки човек над 30 г. трябва да започне да полага постоянни грижи за сърцето си и да промива кръвоносните си съдове, за да намали риска от неочаквана поява на инфаркт или инсулт. А редовният прием на билки е най-лесният начин, по който можете да снабдите организма си с нужните вещества за пречистване на кръвта и за поддържане на сърдечния мускул в добро състояние.

Билки в кардиологията

в помощ на борбата със сърдечносъдовите заболявания

Глог - понижава холестерола и кръвното налягане и изкарва тежките метали и солите от организма, благодарение на високото си съдържание на витамини А, В, С, Е, К и Р и на веществата фруктоза, пектин, холин и лионена киселина.

Глог

Сред останалите полезни действия на глога са разширяването на кръвоносните съдове и спомагането за по-доброто усвояване на кислорода от сърцето. 

Шипка- повишава имунитета, укрепва кръвоносните съдове, стимулира обмяната на веществата и помага при хипертония, атеросклероза, малокръвие и болести на стомашно-чревния тракт.

Шипка

Има високо съдържание на калий, фосфор, желязо, пектин, махган, ликопен, каротин и витамини С, Р, В, К и Е.

Златовръх – билка, която намира приложение в направление кардиология, като стимулира нервната система, нормализира кръвното налягане и повишава поносимостта на организма към вредните въздействия.

Златовръх

Съдържа витамините С и Р, както и етерично масло, дъбилни вещества, манган, тиразол, флавоноиди, лимонена киселина и фенолни гликозиди. 

Калината– има противовъзпалително, антисептично, успокояващо и кръвосъсирващо действие, което води до нормализиране на кръвното налягане и стомашно-чревния тракт и до понижаване на нивото на холестерола.

Калина

Съдържа витамини С и Р, оцетна киселина, манган, танин, пектин, каротин и дъбилни вещества.

Здравец – успокоява нервната система, понижава кръвното налягане, тонизира вените и оказва заздравяващо действие върху капилярите.

Здравец

 

Съдържанието на този сайт е под защитата на Закона за авторското право. Ползването на информацията става задължително с хиперлинк към статията.